T-pennut 2010

Kennelin nuorimpien tenavien Mokomakin Tyttelin ja Mokomakin Taskumatin tausta jatkaa äidin, Mokomakin Rop'Ellin italialaisväritteistä linjaa. Mukana on ripaus itäistä naapuria, kotimaista Fortis-kenneliä - isänä Fortis Bonus - ja yhteisenä nimittäjänä Nelson van de Wijsterhoeve. Ja ensi kertaa kennelissä on nyt yhdistetty kaksi kaniinimäyräkoiraa.

Kuvassa puolivuotiaasta Taskumatista eli Aatusta...

...sukeutui vuodessa näyttävä kääpiömäyräkoiraherra:

 

Heinäkuun alussa 2011 Aatu käväisi näyttelykehässä mittauttamassa itsensä kaniiimäyräkoirasta kääpiömäyräkoiraksi - ja selvittämässä, istutaanko kennelin hesalaisessa sivukonttorissa koirasilmän päällä vai ei. Parhaana uroksena ja vastakkaisen sukupuolen parhaana kotiin vietäväksi tuli myös arvostelu:
"Erinom. kokonaisvaikutelma, hyvin kaunis pää ja ilme, erinom. kaulan ja selän liittymä, erinom. lapa ja olkavarsi, erinom. hyvinkehittynyt runko, kaunis eturinta, hyvät takakulmaukset, liikkuu hyvin, erinom. karvapeite ja kaunis punainen väri." 

Kuukauden verran aikaisemmin sisar Tytteli käväisi kehässä varmistamassa oman statuksensa kaniinimäyräkoirana. Tuomisina sertti ja rodun kauneimman ruusuke.